Makeup is art, beauty is passion 💕

VÀlkommen in i skönhetens vÀrld


, ,

Behöver du multivitaminer?

Ger din kost dig alla de vitaminer och mineraler som din kropp behöver för att mÄ bra? För mÄnga Àr svaret nej. SÄ hÀr kan multivitaminer hjÀlpa dig:

FÖRST AV ALLT, VAD ÄR MULTIVITAMIN?
Multivitamin Ă€r en blandning av vitaminer och mineraler som ser till att fylla luckorna i din kost. Även om din kropp inte naturligt producerar vitaminer och mineraler, behöver den dem fortfarande för att fungera korrekt. Att ta en multivitamintablett bör inte ersĂ€tta riktig mat, utan i stĂ€llet komplettera en redan hĂ€lsosam kost.

KOMMER MULTIVITAMIN FÖRBÄTTRA MIN ALLMÄNNA HÄLSA?
En hĂ€lsosam kost ger mĂ„nga av de nĂ€ringsĂ€mnen din kropp behöver – en multivitamin Ă€r en pĂ„fyllning. Multivitaminet i Oriflame Wellness Pack, som jag sjĂ€lv anvĂ€nder, innehĂ„ller 12 vitaminer och 10 mineraler som Ă€r noggrant formulerade för att bidra till god hĂ€lsa. Den innehĂ„ller DHA, för normal hjĂ€rnfunktion, B-vitaminer för energi och D-vitamin för ett hĂ€lsosamt immunförsvar.

ÄR DET SÄKERT ATT TA MULTIVITAMIN VARJE DAG?
Ja, det Ă€r det. Men en multivitamin bör formuleras för att innehĂ„lla rĂ€tt mĂ€ngd vitaminer och mineraler för att stödja din kost pĂ„ daglig basis – varken mer eller mindre. Du bör hĂ„lla dig till den rekommenderade dosen och om du Ă€r osĂ€ker, kolla med din lĂ€kare först.

KOMMER MULTIVITAMIN FÖRBÄTTRA HUDENS UTSEENDE?
HudstÀrkande ingredienser Àr definitivt en del av ett vÀlformulerat multivitamin. Ta C-vitamin till exempel; denna kraftfulla antioxidant spelar en viktig roll i processen för kollagenbildning för att stÀrka och jÀmna ut din hud.

KAN MULTIVITAMIN HJÄLPA MIG KÄNNA MIG MINDRE TRÖTT?
Att vara trött kan kopplas till stress, humör, matintolerans, sjukdomar och förstĂ„s sömnbrist. Även om ett multivitamin inte Ă€r ett botemedel mot trötthet, sĂ„ kan det hjĂ€lpa. Det innehĂ„ller ofta ingredienser som jĂ€rn som hjĂ€lper proteiner att transportera syre runt kroppen, och magnesium som Ă€r nödvĂ€ndigt för energiproduktion. En multivitamin kommer ocksĂ„ att bidra till ett hĂ€lsosamt immunförsvar, vilket motverkar sjukdomar som vanligtvis kan fĂ„ dig att kĂ€nna dig lĂ„g pĂ„ energi.

OM JAG TRÄNAR MYCKET; BEHÖVER JAG FORTFARANDE MULTIVITAMINER?
En multivitamin fyller luckor i din kost, vilket ingen mĂ€ngd trĂ€ning kommer att göra. Men eftersom ett multivitamin innehĂ„ller kalcium, magnesium och D-vitamin, som alla bidrar till friska muskler, kan det hjĂ€lpa din kropp att bygga upp och repareras efter trĂ€ning. En multivitamin kommer ocksĂ„ att bidra till friskare hjĂ€rta och lungor – och du kan inte trĂ€na om de inte Ă€r i gott skick.

Annons

5 svar till “Behöver du multivitaminer?”

 1. Tack för lite information. Jag tar multivitamin brus tablett ibland. Kom pÄ nu att jag borde ta det. Jag har det hemma. Tycker det Àr gott.
  Ha det gött! đŸŒș

  Gilla

 2. Brukar inte Àta multivitamin, men ett extra tillskott av D under vintern. Sen kan jag förstÄ att man provar sig fram om man kÀnner att nÄgot fattas.

  Gilla

 3. Det var en bra information du gav ut för det Àr inte mÄnga som vet vad som Àr nyttit o bra, de som inte Àr insatta i det.

  Gilla

 4. Har aldrig Àtit multivitamin. DÀremot sÄ Ät jag en vitamintablett i flera Är dÄ jag hade brist pÄ den vitaminen. Kommer inte ihÄg vad det var för vitamin. DÀremot var detta ett bra inlÀgg med bra information.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Blogg pÄ WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: