Makeup is art, beauty is passion 💕

Välkommen in i skönhetens värld


, ,

Behöver du multivitaminer?

Ger din kost dig alla de vitaminer och mineraler som din kropp behöver för att må bra? För många är svaret nej. Så här kan multivitaminer hjälpa dig:

FÖRST AV ALLT, VAD ÄR MULTIVITAMIN?
Multivitamin är en blandning av vitaminer och mineraler som ser till att fylla luckorna i din kost. Även om din kropp inte naturligt producerar vitaminer och mineraler, behöver den dem fortfarande för att fungera korrekt. Att ta en multivitamintablett bör inte ersätta riktig mat, utan i stället komplettera en redan hälsosam kost.

KOMMER MULTIVITAMIN FÖRBÄTTRA MIN ALLMÄNNA HÄLSA?
En hälsosam kost ger många av de näringsämnen din kropp behöver – en multivitamin är en påfyllning. Multivitaminet i Oriflame Wellness Pack, som jag själv använder, innehåller 12 vitaminer och 10 mineraler som är noggrant formulerade för att bidra till god hälsa. Den innehåller DHA, för normal hjärnfunktion, B-vitaminer för energi och D-vitamin för ett hälsosamt immunförsvar.

ÄR DET SÄKERT ATT TA MULTIVITAMIN VARJE DAG?
Ja, det är det. Men en multivitamin bör formuleras för att innehålla rätt mängd vitaminer och mineraler för att stödja din kost på daglig basis – varken mer eller mindre. Du bör hålla dig till den rekommenderade dosen och om du är osäker, kolla med din läkare först.

KOMMER MULTIVITAMIN FÖRBÄTTRA HUDENS UTSEENDE?
Hudstärkande ingredienser är definitivt en del av ett välformulerat multivitamin. Ta C-vitamin till exempel; denna kraftfulla antioxidant spelar en viktig roll i processen för kollagenbildning för att stärka och jämna ut din hud.

KAN MULTIVITAMIN HJÄLPA MIG KÄNNA MIG MINDRE TRÖTT?
Att vara trött kan kopplas till stress, humör, matintolerans, sjukdomar och förstås sömnbrist. Även om ett multivitamin inte är ett botemedel mot trötthet, så kan det hjälpa. Det innehåller ofta ingredienser som järn som hjälper proteiner att transportera syre runt kroppen, och magnesium som är nödvändigt för energiproduktion. En multivitamin kommer också att bidra till ett hälsosamt immunförsvar, vilket motverkar sjukdomar som vanligtvis kan få dig att känna dig låg på energi.

OM JAG TRÄNAR MYCKET; BEHÖVER JAG FORTFARANDE MULTIVITAMINER?
En multivitamin fyller luckor i din kost, vilket ingen mängd träning kommer att göra. Men eftersom ett multivitamin innehåller kalcium, magnesium och D-vitamin, som alla bidrar till friska muskler, kan det hjälpa din kropp att bygga upp och repareras efter träning. En multivitamin kommer också att bidra till friskare hjärta och lungor – och du kan inte träna om de inte är i gott skick.

5 svar till “Behöver du multivitaminer?”

 1. Tack för lite information. Jag tar multivitamin brus tablett ibland. Kom på nu att jag borde ta det. Jag har det hemma. Tycker det är gott.
  Ha det gött! 🌺

  Gilla

 2. Brukar inte äta multivitamin, men ett extra tillskott av D under vintern. Sen kan jag förstå att man provar sig fram om man känner att något fattas.

  Gilla

 3. Det var en bra information du gav ut för det är inte många som vet vad som är nyttit o bra, de som inte är insatta i det.

  Gilla

 4. Har aldrig ätit multivitamin. Däremot så åt jag en vitamintablett i flera år då jag hade brist på den vitaminen. Kommer inte ihåg vad det var för vitamin. Däremot var detta ett bra inlägg med bra information.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: