Makeup is art, beauty is passion 💕

VÀlkommen in i skönhetens vÀrld


,

Vinterguide för starka naglar

Du kanske inte tror det, men dina naglar pÄverkas ocksÄ av kallare temperaturer. SÄ vad kan du göra för att hÄlla dem sÄ starka och friska som möjligt?

HĂ„ll dig Ă„terfuktad!

Ja, jag vet. Återfuktning Ă€r en nĂ„got sjĂ€lvklar lösning, men det gör det inte mindre viktigt. Saken att komma ihĂ„g Ă€r att dina naglar behöver lika mycket fukt som dina hĂ€nder. SĂ„ glöm inte att massera in krĂ€m i dina nagelband och nagelbĂ€ddar ocksĂ„. För extra kalla dagar eller akuta situationer kan du faktiskt anvĂ€nda lĂ€ppbalsam. Tender Care funkar utmĂ€rkt!

Mitt tips: Milk & Honey Moisturizing Hand Cream

Massera dina nagelband

Som jag nÀmnde ovan sÄ Àr en daglig nagelbandsmassage nödvÀndig för friska naglar. Men om du upptÀcker att en krÀm inte rÀcker för att behandla dina naglar, finns det andra sÀtt att ge dem nÀring. Börja med en handskrubb som tar bort eventuellt torr hud och applicera sedan nagelbandsolja för ett smidigt resultat.

Mitt tips: One Expert Care Nail & Cuticle Oil Pen och Milk & Honey Smoothing Hand Scrub.

Fila dina naglar pÄ rÀtt sÀtt

Filar du nĂ„gon gĂ„ng dina naglar fram och tillbaka? Gör inte det! Detta kan göra sĂ„ att naglarna skivar sig och gĂ„r av. SĂ„ se till att du alltid filar Ă„t ett hĂ„ll. Ett annat vanligt misstag Ă€r att klippa av dina nagelband istĂ€llet för att bara trycka tillbaka dem. Det senare Ă€r ett mycket bĂ€ttre alternativ, eftersom det kan leda till infection om man klipper nagelbanden. ÖvervĂ€g ocksĂ„ att byta din metallfil till ett mjukare material eftersom det kan vara för hĂ„rt.

Mitt tips: The One Nail File och Buffer

LĂ„t dina naglar vila

Vi Àlskar manikyr, men att ha stÀndigt lackade naglar kan vara skadligt i lÀngden. Du förstÄr, naglar suger upp Àmnen, Ànnu mer Àn vad huden gör, och detta torkar ut naglarna. Det kan ocksÄ leda till missfÀrgningar, vilket inte Àr en vacker syn. SÄ försök att ta en paus frÄn nagellack dÄ och dÄ. Under pausen kan du behandla dina naglar med nÀrande produkter som en handmask.

Mitt tips: Swedish Spa Soft Tide Hand Mask

Ta kosttillskott

Starka och friska naglar kan ocksÄ komma inifrÄn. Ett kosttillskott som Àr speciellt utformat för att förbÀttra kvaliteten pÄ ditt hÄr och dina naglar kan verkligen förbÀttra deras utseende. Leta efter ingredienser som jÀrn, som Àr viktigt för en hÀlsosam nagelbÀdd, och L-cystein, som gör naglarna hÄrdare.

Mitt tips: Wellness By Oriflame Hair and Nail NutriComplex

BÀr handskar bÄde utomhus och inomhus

Handskar Àr ett mÄste pÄ vintern! Och vi menar inte bara ditt vanliga par bomullshandskar. En uppsÀttning fuktgivande handskar fyllda med NovAge Intensive Age Defense Hand Cream SPF 25 Àr bra att ha under de kallare mÄnaderna. SÀtt pÄ dig dem nÀr din hud behöver en extra boost eller anvÀnd över natten för djupare Äterfuktning.

Mitt tips: NovAge Moisturizing Gloves

Annons

Ett svar till “Vinterguide för starka naglar”

  1. För mig Àr det lÀtt att glömma att naglarna ocksÄ behöver Äter fuktning. DÀremot har jag upptÀckt att jag mÄste ha vantar pÄ mig nÀr jag Àr ute för att inte hÀnderna ska bli vÀldigt torra. SÄ bra inlÀgg dÄ sam jag sa Àr lÀtt att man glömmer bort naglarna. Plus hade ingen aning om det dÀr att inte fila Ät tvÄ hÄll, det mÄste jag tÀnka pÄ.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Blogg pÄ WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: