Makeup is art, beauty is passion 💕

Välkommen in i skönhetens värld


Äntligen har jag fått svar!

Jag har länge trott att det är min psykiska ohälsa som orsakar min sjukdoms-känsla som kommer och går. Jag har trott att det var kroppens sätt att säga stopp, nu har du tagit i för mycket igen… Men nu har jag äntligen fått svar på vad som kan vara orsaken till mina besvär, främst vid ägglossning och under menstruationerna.

Tack vare min läkare som skickade remiss till gynekologen fick jag möjlighet att göra ett ultraljud där gynekologen tydligt kunde se något utvecklas i min livmodervägg, som inte bör vara där. Tack och lov så var det inte något elakartat, som man först såklart befarade, utan jag har något som heter adenomyos, besläktat med endometrios.

De flesta av ovanstående symtom kan jag tyvärr relatera till. Och symtomen har blivit allt tydligare ju äldre jag blir.

Återbesök hos läkaren väntar, men tills dess läser jag på lite om olika preventivmedel som sägs kunna lindra besvären en aning…

Annons

6 svar till “Äntligen har jag fått svar!”

  • Eller hur! Tänk vad mycket folk missar just för att de kanske väljer den enkla vägen att tro på att det ”bara” är pga psykisk ohälsa och stanna där, utan att ta reda på den faktiska orsaken. 😕

   Gilla

 1. Så bra att du fick träffa en läkare som skrev remiss till gynekologen, så du fick veta vad som är fel med din hälsa. Har tyvärr både sett och erfarit att läkare hellre skriver ut tabletter för psyket än att utreda vad som är fel. Sen blir dom stötta i kanten när man kräver en riktig utredning. Vissa läkare borde ha valt ett annat yrke.

  Gilla

 2. Så bra att du fått svar vad det är som gör att du har de symtomen du har. Plus att det var en lättnad att det var inget elakartad även om det är lätt att tänka så när man får veta att det är något där som inte ska vara där. Jag själv har p-stav och äter minipiller och då slipper jag mensen helt.

  Gilla

  • Jaha, blandar du de båda preventivmedlerna? Jag visste inte ens att man kunde det. Vad skönt att slippa den helt. Fast jag hade troligtvis varit helt nojig över om jag blivit gravid eller inte 🙈 haha.

   Gilla

 3. Så skönt för dig att du har fått svar på dina besvär! 🤗. När man fått svar på saker man går & undrar över. Sen får svar på det. Så är det lättare att acceptera det. Ta nya steg. Väldigt skönt att det inte var något elakt som satt i din kropp ❤️.
  Kämpa på. Heja dig vännen! StyrkeKram💪❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: